Site logo

Kennisbank

Rouw toepassen in ons dagelijks leven – hoe doe je dat en wat zijn de ervaringen van anderen?

Kennisbank

Tips, artikelen, verhalen en meer! Mede mogelijk gemaakt door onze aangesloten professionals.

Uit onderzoek van Intermedius blijkt dat ruim 46 procent van de Nederlandse medewerkers zich niet gehoord voelen. Ook lijkt er weinig vertrouwen te zijn. Om een veilige en positieve werkomgeving te creëeren moet er vertrouwen zijn tussen leidinggevenden en medewerkers.

Navigeer samen door de uitdagingen van rouw op de werkvloer. In dit diepgaande artikel vertelt één van onze professionals, Marrit van Exel, hoe empathie en praktische ondersteuning hierin een verschil maken.

Een inspirerend gesprek met Ronen Mendelovitz, Learning & Development professional, over hoe hij omging met het verlies van zijn ouders, wat hij leerde over rouw en welke steun zinvol is vanuit zowel de sociale omgeving als de werkomgeving.

Als manager of leidinggevende herken je het vast: dat enorme verantwoordelijkheidsgevoel. Maar als je wordt geraakt door verlies en rouw, kan je soms niet op de oude voet verder.

Werk je bij een kinderopvangbedrijf? Dan is het je vast niet ontgaan: vanaf januari 2024 geldt er een nieuwe cao-beleid. Dat gaat over omgaan met rouw en verlies in het bedrijf. Van groot belang! Want onderzoek toont aan dat bijna 40% van de werknemers geen tijd neemt of krijgt om te rouwen.

‘Sterkte!’ ‘Neem je tijd hoor’ ‘Laat je het weten als we iets kunnen doen?’ Voor Myrthe (31) waren de one liners die ze van haar werkgever hoorde, verre van helpend. Ze had het gevoel dat ze er na de dood van haar moeder alleen voor stond.

“Toen we voor het eerst contact opnamen met Dearly, stonden we voor een uitdaging. Een van onze medewerkers viel uit na het verlies van een dierbare..."

Graag stellen wij je voor aan onze nieuwste aanwinst: Jiska Rodenburg In een wereld waar mensen zowel thuis als op de werkvloer

0
    Uw mandje
    Uw wagen is leegTerug naar de winkel