Site logo

Dearly x HZ University: Post-HBO - Begeleiden bij rouw en verlies.

Exciting news! Dearly, hét platform voor steun bij verlies en rouw, slaat de handen ineen met de opleiding “Begeleiden bij Rouw en Verlies” van de HZ University! 

Geleid door Luuc Smit en Kristel Boonstra, in samenwerking met gerenommeerd klinisch psycholoog en rouwspecialist Manu Keirse, biedt deze opleiding professionals uit het werkveld de expertise om deskundige begeleiders te worden op het gebied van verlies- en rouwproblematiek.

Deze samenwerking sluit perfect aan bij de missie van Dearly, waarin we benadrukken dat verlies en rouw onlosmakelijk verbonden zijn met het leven. We onderstrepen de cruciale rol van professionals bij het integreren van dit verlies in ons dagelijks leven.🎈

Samen kunnen we het verschil maken! 🎈

Samen met de HZ University streven we naar vernieuwende en kwalitatieve ontwikkelingen in rouwbegeleiding en landelijke ondersteuning. Ons doel is het vergroten van bewustzijn en begrip rond verlies en rouw, en het creëren van toegankelijke hoogwaardige zorg en ondersteuning voor iedereen.

Deze samenwerking met opleidingen is voor ons van cruciaal belang om alle expertise rondom dit thema te delen en een kwalitatief landelijk platform voor ondersteuning bij verlies en rouw neer te zetten.

Door het bevorderen van rouweducatie, bouwen we aan een ondersteunende en zorgzame samenleving. Enkele voorbeelden van waarom rouweducatie van belang is in onze maatschappij:

Begrip en empathie:
Rouweducatie vergroot het begrip en de empathie voor mensen die met verlies te maken hebben. Het helpt de samenleving als geheel om de complexiteit van rouw te begrijpen, zodat we gevoeliger en ondersteunender kunnen zijn voor degenen die rouwen.

Effectieve ondersteuning bieden: 
Rouw is een emotioneel en ingrijpend proces. Met de juiste rouweducatie kunnen professionals en ondersteunende personen leren hoe ze effectieve en gepaste ondersteuning kunnen bieden aan mensen die rouwen. Dit kan variëren van vrienden en familie tot gezondheidswerkers, leraren, begeleiders en meer.

Verlieservaringen normaliseren:
Rouweducatie helpt om verlieservaringen te normaliseren. Het erkent dat rouw een natuurlijke reactie is op verlies en dat het normaal is om verschillende emoties en reacties te hebben. Dit kan het stigma rond rouw verminderen en mensen aanmoedigen om openlijk over hun ervaringen te praten.

Praktische vaardigheden ontwikkelen:
Rouweducatie biedt praktische vaardigheden en tools voor het omgaan met rouw. Het helpt mensen om te leren hoe ze hun eigen rouw kunnen navigeren en hoe ze anderen kunnen ondersteunen in hun rouwproces. Dit kan het verschil maken in het bevorderen van veerkracht en herstel.

Preventie van langdurige problemen:
Adequate rouweducatie kan helpen bij het voorkomen van langdurige problemen in verband met rouw, zoals gecompliceerde rouw, depressie of isolatie. Het stelt mensen in staat om gezonde copingsmechanismen te ontwikkelen en de nodige ondersteuning te vinden tijdens hun rouwproces.


Voordelen samenwerking

De samenwerking tussen Dearly en de HZ- opleiding “Begeleiden bij Rouw en Verlies” biedt diverse voordelen:

Meer weten over de Post-HBO opleiding "Begeleiden bij rouw en verlies" aan de HZ university of Applied Sciences.

Rouw en verlies zijn onlosmakelijk met het leven verbonden. Toch blijkt het vaak lastig om met het verlies van onszelf of anderen om te gaan. De post-hbo opleiding ‘Begeleiden bij rouw en verlies’ leidt professionals uit het werkveld op tot deskundige begeleiders op het gebied van verlies- en rouwproblematiek.

In een gejaagde en prestatiegerichte maatschappij blijkt het vaak lastig om met het verlies van onszelf of anderen om te gaan. Terwijl vroeg of laat ieder mens te maken krijgt met een vorm van verlies of rouw. Denk bijvoorbeeld aan een scheiding of het verlies van een dierbare. Om dit verlies te integreren in het leven is er behoefte aan betrokken en deskundige zorgprofessionals. Volg de HZ post-hbo opleiding ‘Begeleiden bij rouw en verlies’, in samenwerking met klinisch psycholoog en rouwspecialist, Manu Keirse. 

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen en het impactvolle werk dat we samen realiseren via onze socials. Meer updates volgen binnenkort! ✨

Professionals met een diploma van HZ University: Post-HBO - Begeleiden bij rouw en verlies

0
    Uw mandje
    Uw wagen is leegTerug naar de winkel