Site logo


Spring Kinderopvang: Ruimte creëren voor verlies en rouw op de werkvloer

Interview met Marieke Bardoel van Spring Kinderopvang.

Bij Dearly zetten we ons in voor het creëren van een werkomgeving waar ruimte is voor verdriet en rouw. We geloven dat het essentieel is om werknemers een veilige plek te bieden waar ze openlijk kunnen omgaan met persoonlijk verlies. Dit streven gaat verder dan alleen onze visie; het is een actief beleid dat we in de praktijk brengen.

 
Vooruitstrevende organisaties zoals Spring Kinderopvang delen onze visie op het belang van emotioneel welzijn op de werkvloer. Marieke Bardoel, re-integratiespecialist bij Spring, heeft een belangrijke rol gespeeld in het versterken van deze samenwerking. Haar ervaringen laten zien hoe onze gezamenlijke inspanningen een positieve invloed hebben op het ondersteunen van medewerkers tijdens moeilijke tijden.

Zet de eerste stap richting ruimte voor verdriet en rouw in jouw bedrijf

Wat was de uitdaging waar Spring mee te maken kreeg toen ze voor het eerst contact opnamen met Dearly? 


“Toen we voor het eerst contact opnamen met Dearly, stonden we voor een uitdaging. Een van onze medewerkers viel uit na het verlies van een dierbare. Mijn eerdere ervaring met Dearly bij een vorige werkgever, waar ik een workshop over omgaan met rouw volgde, was een eyeopener. Ik zag hoe verschillend mensen met rouw omgaan, hoe belangrijk gerichte ondersteuning is en wat de impact kan zijn als je dit niet doet.”

 

Hoe heeft Dearly geholpen dit op te lossen? 


“Dearly bood gerichte ondersteuning aan onze medewerker in de regio. Dit was niet alleen helpend voor de medewerker zelf, maar ook voor de communicatie met het werk en de re-integratie.”

Wat is de feedback die je tot nu toe hebt ontvangen van mensen die professionele ondersteuning hebben gekregen?

“De feedback die we hebben ontvangen is zeer positief. Medewerkers voelen zich gehoord en krijgen praktische handvatten van professionals. Dit heeft een merkbare impact op hun welzijn en functioneren.”

 

In hoeverre was het welzijn van medewerkers al onderdeel van de bedrijfscultuur bij Spring? Hoe draagt Dearly hier nu aan bij? 

“Bij Spring is het welzijn van medewerkers altijd een belangrijk onderdeel van onze bedrijfscultuur geweest. We geloven in goed werkgeverschap en bieden diverse opleidingen en trainingen aan. De samenwerking met Dearly versterkt onze inzet voor het welzijn van onze medewerkers, vooral op het gebied van ondersteuning bij verlies en rouw.”

 

Wat heeft jullie doen besluiten om te kiezen voor langdurige, structurele ondersteuning en samenwerking na de eerste succesvolle cases? 

“De keuze voor een langdurige, structurele samenwerking met Dearly kwam voort uit de wens om nog sneller hulp te kunnen bieden en meer bewustzijn te creëren rondom rouw en de impact ervan op het functioneren. Dearly heeft zich bewezen als een betrouwbare partner in het creëren van een verbeterde omgang met rouw”
 

Welk advies zou je geven aan degenen die dit gesprek lezen? Is er iets dat je wilt delen met je team en medewerkers? 

“Ik zou willen zeggen: sta stil bij verlies en rouw en geef ruimte. De wereld gaat snel door, maar voor mensen in rouw is stilstaan en ruimte krijgen essentieel. Er rust soms een taboe op verdriet, maar het is belangrijk om te erkennen dat iedereen anders is. Dearly biedt op maat gemaakte ondersteuning, wat cruciaal kan zijn in moeilijke tijden.”

Heb je vragen of wil je meer weten over wat we doen?

0
    Uw mandje
    Uw wagen is leegTerug naar de winkel