Site logo


Tiny van Engelen: Omgaan met verlies en rouw als manager

Interview met Tiny van Engelen, Manager bij Spring Kinderopvang.

Spring kinderopvang

Als manager of leidinggevende herken je het vast: dat enorme verantwoordelijkheidsgevoel. Maar als je wordt geraakt door verlies en rouw, kan je soms niet op de oude voet verder. Het overkwam manager Tiny van Engelen.

Ongetwijfeld ben jij die leidinggevende die er altijd wil zijn voor je team, voor je collega’s. Maar als je eenmaal wordt geraakt door verlies en rouw, dan kan het zomaar gebeuren dat je onderuit gaat. Dan ga je gebukt onder rouwlast.

Tiny van Engelen, leidinggevende bij kinderopvangbedrijf Spring, weet er alles van. ‘Ik heb helaas meerdere verlieservaringen gehad in mijn leven. Dat maakte dat ik me op een dag ziek moest melden, het gíng gewoon niet meer. Na een intern traject werd ik gekoppeld aan een rouwprofessional van Dearly.’


Rouwprofessional

Tiny moet wat scepsis overwinnen om dit rouwtraject in te gaanet een rouwprofessional van Dearly. Want voor haar was hulp vragen nieuw en rouw- en verliesbegeleiding helemaal. ‘Ik vond het maar vaag klinken. Maar er was teveel gebeurd in mijn leven om het alleen op te lossen. Ik besloot het een kans te geven.’

Met de rouwprofessional van Dearly plant Tiny 5 sessies in. ‘Ik herinner me dat traject als een achtbaan van emoties. Maar op een goede manier: wat geeft het enorm veel opluchting om te praten met iemand! En dan juist met een onbekende, iemand zonder oordeel of goedbedoelde adviezen.  Juist de professionele afstand van deze rouwbegeleider hielp me ontzettend in mijn proces.’

 

Rouwproces

‘Ik noemde mijn rouwbegeleider ‘mijn kompas’, ze gaf me zoveel sturing. Ik keek na afloop van het eerste gesprek al direct uit naar de volgende afspraak. Als ik bij haar was, kon ik even bijkomen in een veilige haven. Ik ben tijdens dat intense rouwproces regelmatig uit mijn comfort zone gestapt. En hoe moeilijk dat soms ook was: het is van essentieel belang geweest voor mijn groei; zowel persoonlijk als professioneel.

Ik realiseerde me dat verdriet er mag zijn. En dat kwetsbaarheid geen zwakte is. Integendeel, door je kwetsbaar op te stellen vind je kracht, zelfs te midden van verlies. Dat besef heeft me geholpen toen ik terugkeerde op mijn werkplek. Ik merkte dat mijn collega’s het fijn vonden dat ik me kwetsbaar opstelde.


Leiderschap

‘Ik weet nu dat ik als leidinggevende, maar ook als collega, een belangrijke taak heb: laten zien dat het krachtig is om de hulp anderen in te roepen. Dat inzicht heeft mijn leiderschap echt verrijkt. Zonder dit intense traject was ik niet op dit punt aangekomen. Ik ben dan ook enorm dankbaar dat Dearly op mijn pad is gekomen!’

 

Hoe ga jij als leidinggevende om met rouw? En hoe gaat jouw bedrijf ermee om? Zoek je naar handvatten bij je rouwbeleid, plan dan vandaag nog een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek in met Dearly!

Zet de eerste stap richting ruimte voor verdriet en rouw in jouw bedrijf

0
    Uw mandje
    Uw wagen is leegTerug naar de winkel